Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Η καρδιά και η ψυχή βράζουν..







25 Σεπτεμβρίου το 2009 ήταν τότε που με παρότρυνε η αδελφή μου να ανοίξω το δικό μου τσαρδί, ένα χρόνο περιφερόμενη αναγνώστρια σε αρκετά μπλογκς αποφάσισα μετά από αρκετό άγχος να στήσω το ροκόσπιτο...

Αυτά τα γεμάτα  χρονια μοιράστηκα μαζί σας χαρές,λύπες,αγωνίες,εκρήξεις συναισθηματικές..

Γνώρισα αρκετούς ανθρώπους διαδικτυακά και προσωπικά,αυθεντικούς,ευχάριστους, ευγενικούς και ξινούς, ευτυχώς οι τελευταίοι ήταν μόνο 2-3 σε σχέση των όσων  επέλεξαν να πατήσουν το κουμπί δεξιά στο να γίνουν αναγνώστες μου.


Τα 6  χρονια και κάτι μήνες στο χώρο των βλογκς και του ιντερνετ μου έμαθαν πολλά,καλά και κακά,εχω κλάψει με συμπεριφορές ανθρώπων. μα εχω χαίρει και διασκεδάσει περισσότερο.


Άσχετη παντελώς στο διαδικτυακό μετερίζι, θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με το ποντίκι,τα πλήκτρα, που για να γράψω μια πρόταση 3-5 λέξεων πέρναγαν αρκετά λεπτά,την απορία μου και τη θέληση να μάθω το κοπι πειστ,το να βάζω λινκ,να ανεβάζω φώτο μέσα απο προγράμματα,να μαρκάρω τις φωτο μου,τι γέλιο είχα κάνει τότε,τι κορόιδεμα είχα φάει και τι σαρκασμό είχα ρίξει στον ίδιο τον εαυτό μου....

Σε αυτό το μπλογκ εχω καταθέσει την ψυχή μου,τις χαρές,τις στεναχώριες,τις μελαγχολίες  και όλα τα προσωπικά θέματα που με απασχολούσαν κατά καιρούς.
Δεν εχω μετανιώσει για τίποτα ,για τον  νταλικέρη που έβγαλα σε στιγμές έκρηξης θυμού, ούτε για την χαδιάρα γατούλα όταν ήμουν στα χαι μου .
Εχω φτιάξει λογαριασμούς σε μσν,φμ,σκαιπ,εχω μπει σε 2-3 μουσικά σαιτ.
Πέρασα ωραίες ευχάριστες στιγμές  σε αυτά ,η ζεστή φωνή του παραγωγού ,η μουσική και η παρεουλα στο τσατ ζέσταναν τις χειμωνιάτικες βραδιές και δρόσιζαν τις καλοκαιρινές ...
 Περιπλανήθηκα και απειχα καιρό απο το ροκοσπιτο όμως

Την αμεσότητα του μπλογκ δεν την εχει κανένα και τιποτα  απο τα πάρα πάνω,αυτο
 το διαπίστωσα έντονα λιγες μερες τωρα που πεσμένη ψυχολογικά άρχισα να διαβάζω
παλιά μου ποστ και σχόλια σας,η διάθεση μου άλλαξε και ενα χαμόγελο καρφώθηκε
 στο μέτωπό μου...

Πολλοί απο αυτούς τους φίλους έχουν χαθεί,μου λείπουν πραγματικά, μου λείπουν
τα μπλογκ τους ,οι αναρτήσεις τους ,τα σχόλια τους

Περάσαν κοντά 9 χρονια στο διαδίκτυο, μεγάλωσα ηλικιακά και εγω, μα η ψυχή δεν λεει να κουβαλήσει τα χρονια μου και εγω χαρούμενη την σιγοντάρω...

Η ψυχή μου βρίσκετε εδώ, είναι αυτο το μπλογκ,συγγραφέας δεν είμαι αλλα
πιστεύω μεσα απο τα γραφόμενά μου έβγαλα τον εαυτο μου,καθε λεξη που έγραφα
ήταν αυτό που ένιωθα κατά καιρούς,χαρά, ευτυχία, πόνος, θυμός ,μελαγχολία, κατάθλιψη,αγάπη,μίσος ....

Το σίγουρο είναι οτι αν κάποτε φύγω,όταν θα γίνω πιπέρι, ευχομαι οι δικοί μου άνθρωποι να βρουν τρόπο να διαβάσουν και να καταλάβουν όσα εγώ στους ίδιους δεν τόλμησα να πω, νομίζοντας οτι εννοούνται .....



Υ Γ  Αν κάποιος αλλάξει, είναι για δύο λόγους.
Ή επειδή άνοιξε τα μάτια του, ή επειδή έκλεισε την καρδιά του.




18 σχόλια:

Loustrakos είπε...

Καλώς την γατάρα!!!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Loustrakos Παύλο μου μετα απο πολυ πολυ καιρό ,χαίρομαι που σε βλέπω εδώ !!!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλημέρα Φούλη μου!
Εύχομαι να είσαι παντα καλά ευδιάθετη και πάντα με χαμόγελο στα καλά και στα στραβά της ζωής!
Δεν ξέρω σε ποιές από τις τρεις κατηγορίες μέ έχεις κατατάξει,αλλά αν συμπεριφέρθηκα λάθος σου ζητώ συγνώμη.
Είχα κοντά 5 χρόνια κι εγώ να κάνω ανάρτηση εξαιτίας και της αυξήσεως των μελών της οικογενείας μας,αλλά αν διαβάσεις κι εσύ το μπλογκάκι μου,θα καταλάβεις σε τι αδιέξοδα είχα φτάσει με κάποιους που μου το έπαιζαν φίλοι και αποδείχθηκαν φίδια κολοβά!!
Ξεκίνησα να αναρτώ αραιά κι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες,αλλά με 4 παιδιά είναι κομματάκι δύσκολο να μπαίνω και να γράφω!
Το σκέφτο μαι κι εγώ να κάνω έναν απολογισμό της μπλογκοεμπειρίας μου,αλλά όλο το αναβάλω!!
Διαβάζοντας την ανάρτησή σου,μου δώηκε ηάφορμή!
Και κάτι άλλο.Πριν μερικά χρόνια είχα υποσχεθεί στη Ελένη ότι θα έλουμε οικογενειακώς στη Σύρο να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά!
Η υπόσχεσή μου ισχύει και θα γίνει!! Ας ελπίσουμε πως θα είναι σύντομα!
Όταν η Νάντια δίνει ένα λόγο ή μια υπόσχεση ΠΑΝΤΑ την πραγματοποιεί!
Πολλά φιλιά σε σένα,την Ελένη και όλα τα μέλη της οικογενείας!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ΝΑΝΤΙΑ κορίτσι μου καταρχάς χαίρομαι που σε ξανα βλέπω εδω, 4 παιδιά
βρε θηρίο !!
Δεν μου εχεις κάνει κάτι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη,όλοι έχουμε χαθεί λόγο φόρτου υποχρεώσεων το καταλαβαινω μα οπως ειπα και στο ποστ μου λείπει αυτη η διαδικτυακή επικοινωνία που είχαμε κάποτε.
Εύχομαι να είσαι καλά και εσύ και η οικογενεια σου, πολλα φιλια ...

mahler76 είπε...

Ήταν άλλη φάση τα μπλόκια μας. Ίσως πάλι απλά τα βλέπαμε έτσι ρομαντικά εμείς. Πάντως εγώ χαίρομαι που μέσα από αυτά γνωριστήκαμε :)

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ mahler76 ηταν Νικο μου,αν και δεν βλεπόμαστε είσαι ένας απο τους αξιόλογους φιλους που έκανα μέσα απο εδώ <3

mahler76 είπε...

Γατάρα αν πιάσω σήμερα το τζόκερ θα φτιάξω ένα εξοχικό στα μέρη σου να έρχομαι να την αράζω να κάνουμε παρεούλα :) Να βλέπω και τα γατόνια σου ;)

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ mahler76 στο ευχομαι με όλη μου την καρδιά !!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Βρε..βρε.. καλως τα ματια μου τα δυο...τι σουρπράιζ ηταν αυτό Φούλη μου; πολύ χαρηκα που επεστρεψες εδώ.. πραγματι το μπλοκ είναι ετσι όπως το αισθανεσαι.. εδώ οι χαρες μας εδώ και οι λυπες μας..!! και χαιρομαι γιατί ένα μπλοκ μας εφερε κοντα και γνωριστήκαμε φεης του φεης..χα..χα.. και οχι μονο με σενα.. ε; τα εχουμε πει και με την Ελενη..
Δεν εχω φεης μπουκ και εσύ ειχες αφησει το μπλοκ είχαμε χαθει κατα καποιον τροπο αλλά χαιρομαι που σε ξαναβλεπω δεν ξερω αν και εσύ......εδώ ..ειναι ζεστα..!!!
Καλά να περνας οτι και να κανεις.. φιλακια σε σενα πολλα δωσε και στην Ελενη!!!

Eleftheria είπε...

Α ρε Φούλη...χαίρομαι που σε βλέπω...χαίρομαι που ο Παύλος έγινε πριν χρόνια η αφορμή και ήρθα στο σπιτικό σου εδώ...
Κι εκείνο που σου είχα ζητήσει κάποτε να μου φέρεις από το νησί, σε όποιο ταξίδι σου ερχόσουν Αθήνα...δεν το ξεχνώ...έγραψε, όπως και πολλά άλλα..
Να ΄σαι καλά! :-) μα και ο συνονόματος και η μικρή που σίγουρα θα χει μεγαλώσει...και θα 'ναι χάρμα οφθαλμών...Φιλιά πολλά
Καλημέρα :-)

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Σμαραγδάκι- Ρούλα καλημερα Ρουλα μου καλο μηνα να εχεις ,ευχαριστω για τα καλα σου λογια ευχομαι να εισαι καλα εσυ και η οικογενεια σου.....τα φιλια μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ lefti κοριτσι μου νασε καλα ,η μικρή μας πάει 1 δημοτικού,πως περνούν τα χρονια
Καλημερα καλο μηνα να εχεις !!!

DaisyCrazy είπε...

Φούλη μου πόσο μου λείπει το μπλογκιν κι η χρυσή εποχή του που γραφαμε τα κείμενα μας και διαβάζαμε και σχολιαζαμε καθημερινά. Πόσο ωραία εποχή ήταν! Το μπλογκ δεν το παράτησα ποτέ αλλά όπως λες κι εσύ πολλοί έφυγαν, κάποιοι έχουμε ακαου στο Twitter αλλά δνε είναι το ίδιο με τίποτα!
Να γυρίσουμε όλοι πίσω εδώ, να νοιαζόμαστε, να μοιραζόμαστε όπως παλιά
xxxxx

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απι πολυυυυ καιρο περασα για να μαθω νεα σου.Ειχα καιγω αρκετο καιρο να κανω αναρτηση και ειπα τωρα το 2019 να ξεκινησω μερικες Χαιρομαι που ειδα αναρτηση σου Σου ευχομαι οτι καλυτερο για τη Νεα Χρονια Υγεια και χαρες.Η απουσια σου θα ειναι παντα αισθητη γιατι οι εκλεκτοι τελειωνουν Να εισαι παντα καλα.💗

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πέρασα ν αφησω τις ευχες μου.
🌹🌹Πασχαλινές δέξου ευχές από την καρδιά βγαλμένες,όλες οι μέρες της ζωής σου να είναι Αναστημένες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!🌸🌸

Άθεος είπε...

Αν και πέρασε ένας χρόνος από το τελευταίο σχόλιο, έστω και έτσι χαίρομαι που βρήκα εδώ ζωή. Όμορφα τα είπες Φούλη, σχεδόν συγκινητικά. Θα επανέλθω όμως, γιατί εδώ μέσα βλέπω και παλιούς μου φίλους!

Άθεος είπε...

Νόμιζα ότι βρήκα ζωή! Και εδώ τα πάντα στάσιμα! Τελικά μόνο εγώ υπάρχω, αν και χωρίς ζωή...

Simon Durochefort είπε...

Γεια σας, η πίστωση μεταξύ ατόμων είναι μια οικονομική συναλλαγή που συνίσταται στο δανεισμό χρημάτων απευθείας από άτομα χωρίς την παρέμβαση τράπεζας. Τις περισσότερες φορές, γίνεται σε οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Αλλά πρόσφατα μπορείτε να δανειστείτε από έναν ξένο. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω δάνεια σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσει χωρίς ανησυχίες. Θα ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί σας εάν χρειάζεστε σοβαρά πίστωση και εάν είναι καλή θέληση.

E-mail: ( simondurochefort@gmail.com )
Viber ή Whatsapp: +33752366330