Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Καθρέφτης ψεύτης...





Οι σχέσεις των ανθρώπων δύσκολες, αυτό δεν έγινε τώρα, ανέκαθεν υπήρχαν διαφορές είτε αυτές ήταν επαγγελματικές,οικογενειακές,ερωτικές, φιλικές ..

Στην εποχη της ανέχειας που μαστίζει την διαφορετικά μαθημένη χώρα μας, οι σχέσεις περνάνε ακομα μεγαλύτερη  δοκιμασία,το βλεπω στο οικογενειακό μου περιβάλλον.
Το πόσο μπορεί να φθείρει μια σχέση,η ανεργία, η αβεβαιότητα,τα τσακισμένα όνειρα των νέων,όσο δυνατά θεμέλια και αν υπάρχουν έρχεται το ξέσπασμα με όλα του τα επακόλουθα,να σε ρίξει σε κατάθλιψη,μελαγχολία.

οικογενειακή σχέση
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όχι και πρότυπο οικογενειακής θαλπωρής,όχι ότι δεν αγαπούσαν τα 5 παιδιά τους,(αγαπούσαν  και αγαπάνε με τον τρόπο τους), μα η ανευθυνότητα στο να κάνεις 5 παιδιά και μετά σε μια δύσκολη κατάσταση να τα παρκάρεις σε ιδρύματα, δεν ήταν και το καλύτερο για όλους μας,όλοι και οι 5 είχαμε πιστεύω την ανάγκη μιας αγκαλιάς, ενός νταχτιρντι που ποτέ δεν πήραμε..
Και κάπως ετσι γαλουχήθηκα και έμαθα και εγώ να αγαπώ αλλά να μην το λέω,φόβος θες,ντροπή θες δεν ξέρω...

Φιλική σχέση
Έμαθα να  εμπιστεύομαι με αυθορμητισμό τον κάθε άνθρωπο ,δεν ξεχώρισα ποτέ χρώμα, σωματότυπο και  σεξουαλική προτίμηση,αν επέλεγα να τον  εχω φίλο, φίλη,αυτό μου έκανε και τέλος
Γνώρισα φίλες που με πλήγωσαν "κουτσομπολεύτικα "ότι είχα σχέση με κοπέλα φίλη μου, και αυτό γιατί  ημασταν αυτοκόλλητες, δουλεύαμε μαζί στην Πειραϊκή Πατραϊκή "κλωστηρούδες" στη βάρδια 10-6 της νύχτας,συνωμοτώντας  καναμε τις κοπάνες από τη δουλεία  και τρέχαμε στα μπουζούκια.
Η εποχη ήταν διαφορετική την 10ετια  του 80 για μια έφηβη πόσο μάλλον σε μια επαρχιακή πόλη, μα η Φουλη δεν μασούσε,έμαθε να τους γράφει από τότε και να τους  δείχνει το σημείο του κόρνερ.



Ερωτική σχέση
 Έκανα σχέσεις ,ερωτεύτηκα,χάρηκα, πληγώθηκα,πόνεσα, έκλαψα, γνώρισα άντρα  που αποδείχθηκε  το μεγαλύτερο πουσταριό, φαλλοκράτης μεχρι εκεί που δεν παίρνει, το χειρότερο ανθρωποειδές για μια γυναίκα ,γνώρισα και άντρες παρτάκηδες που τους ενδιέφερε μόνο η ικανοποίηση του δικού τους οργάνου...
Και όλα αυτά γιατί,μάθανε από τους αυταρχικούς πατεράδες, (οι οποίοι στο βάθος του μυαλού τους ίσως να έτρεμαν με πιθανές άλλες τους επιλογές),ότι ο άντρας πρέπει να βαράει το χέρι στο τραπέζι και να έχει τη γυναίκα όπως και όποτε την θέλει.
Δεν έμαθαν ότι η εποχη που ο άνθρωπος της σπηλιάς που την έσερνε από το μαλλί πέρασε,  αυτό δεν το έχουν καταλάβει μεχρι και τώρα.
Δεν έμαθαν ότι τον άντρα δεν τον κανουν τα παντελόνια  ούτε τα τσιγκελωτά μουστάκια.
Ο Άντρας πρέπει να είναι και τρυφερός,και σκληρός εκεί που πρέπει,να σε βάλει τρυφερά στην αγκαλιά του,να δεις ουράνια τόξα, όχι να σε "τραυματίσει" σφίγγοντας σε.
Άντρας για μένα δεν είναι αυτός που σε θεωρεί τη μεγαλύτερη πουτάνα και θέλει να βγάλει πάνω σου όλα του τα άρρωστα βίτσια μειώνοντας σε.
Φυσικά  για αυτόν που  ερωτεύτηκα,αγάπησα και αφου άξιζε προσπάθησα  να δώσω τα πάντα για να τον κάνω ευτυχισμένο, έπεσα στα 4 και στα 3 όπως κάθε ερωτευμένος γιατί μου έβγαλε  τρυφερότητα,πάθος,έρωτα όχι απλά σκυλίσιο @@μησι για να περασει αυτός μόνο καλά.




ομοφυλοφιλική σχέση
Και ενώ μιλάμε για σχέσεις δεν θα μπορουσα να ξεχωρίσω την σχέση δυο ανθρώπων του ίδιου φίλου,δεν εχω εμπειρία σε μια τετοια σχέση,για μένα δεν υπάρχει καμιά διαφορά,εχω αγαπήσει εχω πονέσει και μπαίνω στο πετσί του άλλου,βλεπω δυο ανθρώπους που αγαπά και σέβεται ο ένας τον άλλο δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν  και πως στο κρεβάτι τους..
Το θέμα όμως μιας τέτοιας σχέσης έχει και πολλές δυσκολίες ,η κοινωνία μας κατακρίνει και δείχνει με το δάχτυλο κάθε τι διαφορετικό.
Αφορμή για αυτό το ποστ ήταν ο προβληματισμός και η άγνοια  μου, μετά από την ανάγνωση του δυνατού κειμένου του  Ben Provis ,αν δεν το εχεις διαβάσει φάε λίγη από την πολύτιμη ώρα σου και διάβασέτο.
Τα λέει τόσο τσεκουράτα,τόσο απλά ,τόσο ανθρώπινα δοσμένα,  γροθιά στο στομάχι για τον καθένα από μας που κάνουμε "μπανιστήρι" άπραγοι, αραγμένοι και κριμένοι πίσω από το ρατσιστικό μας δάχτυλο.
Ίσως ξέφυγα,  δεν είμαι  διδάκτωρ πανεπιστήμιου να μπορέσω να αναλύσω το θέμα αυτό,ούτε να δώσω λύσεις,μια απλή νοικοκυρά είμαι,  το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να μάθω τα παιδιά μου να βλέπουν τους ανθρώπους ίσους και χωρίς ταμπέλες.
 Μα πες χρειάζονται γνώσεις όμως για να καταλάβεις το αυτονόητο; ίσα δικαιώματα σε ίσους πολίτες!! και έρχομαι να πω,πόσο διαφορετική θα ήμουν σαν άνθρωπος αν μεγάλωνα σε μια τετοια οικογένεια ομοφυλοφίλων, θα ήμουνα λιγότερο "καλόγρια"αφου μεγάλωσα σε αυτές; θα ήμουν πιο πολύ " πουτάνα" όπως με ήθελε ο παραπάνω φαλλοκράτης  "άντρας"; δεν ξέρω, το σίγουρο είναι ότι θα έπαιρνα αγάπη και θα χόρταινα, θα μάθαινα να την δείχνω χωρίς να ντρέπομαι...


Εν ολίγοις δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του,όπως δεν ενδιαφέρει και κανένα τι κάνω εγώ,και πως....



ΥΓ  Σε μια πρόσφατη διένεξη με τον εαυτό μου, και πάνω που προσπαθούσε να μου επιβληθεί μου είπε,{σταμάτα επιτέλους να πληγώνεις και να πονάς το κορμί σου για να το φέρεις σε ισορροπία με  την ψυχή σου}
ίσως και να είχε δίκιο,μα ποιος μπορεί να μου το βγάλει ....


Ακούμε: Deep Purple - When A Blind Man Cries


44 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

τελικά ο μπεν εκανε μια αναρτηση που μας ταραξε λιγο και μπραβο του και μπραβο σε ολους εκαναν αναρτήσεις
Εγώ χαιρομαι για σενα Φουλη που σκεφτεσαι έτσι! και φυσικα συμφωνώ απολυτα μαζι σου

Nasia είπε...

καλύτερα και απο καθηγήτρια τα είπες!

Hfaistiwnas είπε...

Γεμάτα πόνο τα λόγια σου, με τάραξαν.. τα είπεςόμως καλά, μπράβο!

paliokoritso.... είπε...

Λόγια ψυχής που θέλει πολλά κότσια να τα πεί κανείς και εδώ σου βγάζω το καπέλο!
Δεν ξέρω γιατί,αλλά μέσα από σένα σε πολλά σημεία,βλέπω εμένα και για αυτό σε συμπαθώ ίσως ένα τσικ παραπάνω :)
Kαλά για τη μουσική επιλογή σου δε θα πώ κάτι,γιατί πλέον ξέρω πως ότι και να βάλεις εμένα θα μου αρέσει,αφού και στο θέμα μουσικής,δικιά μου είσαι :)
Φιλάρες πολλές!

Ben Provis είπε...

Σε Ευχαριστώ Πολύ!

Ο Άντρας, κρίνεται απο δυο πράγματα. Τη στάση του απέναντι στη Ζωή και τη συμπεριφορά του στις Γυναίκες. Κάθε τι άλλο, είναι περιττό.

Όσον αφορά τη διένεξη... Σου αφιερώνω το τελευταίο μου post. Τι κι αν πέρασαν χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μια νέα αρχή και πάνω απο όλα, ποτέ δεν είναι αργά να μάθουμε να αγαπάμε τον Εαυτό μας.

Και πάλι Ευχαριστώ

Kostas είπε...

υ-π-ε-ρ-ο-χ-ο ποστ!!!
διέλυσες τους καθρέφτες με τα φαντάσματα και τα ψεύτικα είδωλα...
καλό βράδυ Φούλη.

gnostosagnostos είπε...

διαβασε αυτο ...

http://www.kala-nea.gr/archives/4372

Ανώνυμος είπε...

Ανάρτηση ψυχής !!

Μεγάλο θέμα έθιξες και καθόλου εύκολο. Με πολλά να κουβαλά.

Το τι κάνει ο κάθε ένας στο κρεβάτι του δεν με αφορά και δεν με ενοχλεί. Όσο δεν προσπαθεί να με πείσει ότι αυτός είναι σωστός και εγώ λάθος. Όσο δεν μου κάνει κήρυγμα το χάνω που δεν είμαι εγώ (εννοώ όχι εγώ συγκεκριμένα, ο ΟΠΟΙΟΣ εγώ) σαν κι αυτόν (πάλι, τον όποιο αυτόν).

Διότι πολλοί straight και πολλοί gay το κάνουν αυτό το λάθος. Οι μεν με την ισχύ της πλειοψηφίας π[ροσπαθούν να βγάλουν τους άλλους "περιθώριο", "μειάσματα", μέχρι και άρρωστους.

Οι δε με την δύναμη που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολλές μειονότητες δείχνουν ένα φανατισμό στο να περάσουν τις θέσεις τους.

Και φυσικά όπως στους straight υπάρχουν από διαμάντια μέχρι καθίκια του κερατά, έτσι και στους gay.

Βασική διαφορά : επειδή ζούμε σε μία ετερό κοινωνία με συντηρητικές ρίζες ακόμα, ο φτωχός straight, αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, έχει περισσότερες πιθανότητες να αφομοιωθεί, να γίνει ένα γραναζάκι έστω του συστήματος.

Ενώ τον φτωχό gay, που δεν τον φωνάζουν gay αλλά "αδελφάρα" και άλλα "κοσμητικά"... τον πετά η ζωή σαν απόβλητο συχνοτερα, πολύ συχνότερα.
Καμία σχέση με τους ονομαστούς gay, τους κρυφούς αλλά και τους φανερούς, τους άνετους, τους χαριτωμένους... με τα "κονέ" και την ελευθέρας στα ψηλά σαλόνια και σε πρώτο τραπέζι πίστα.

Αυτή τη διάκριση ναι, την κάνει η ζωή και λυπάμαι για αυτό.

Οι "επάνω" και οι "κάτω" και σε μας και στους άλλους. Χωρίς εισαγωγικά. Μόνο που οι κάτω στους άλλους τα βρίσκουν πιο δύσκολα.

Γι αυτό τάραξε τα νερά ο Μπεν με την ανάρτηση του. Που την διάβασα και άσχετα με το αν και πόσο συμφωνώ με εντυπωσίασε με τη δύναμη της. Κραυγή που ήταν φυσικό να συζητηθεί.

Αυτά.







BLUEPRINTS είπε...

τα είπες όπως τα ένιωσες κι όπως σου βγαίνει κι αυτό είναι το σημαντικό, πολλές φορές οι "φιοριτούρες" αντί να προσθέτουν αφαιρούν από το νόημα του κειμένου κι αυτού που θέλεις να πεις, να είσαι καλά και να σκέφτεσαι πάντα έτσι καθαρά, φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή ανάρτηση.....για όλα
εγω πλέον παραδέχομαι όσες/ους πριν καβαλήσουν η καβαληθούν ναχουν το σθένος να πουνε την αλήθεια.....στον ανθρωπο που έχουν δίπλα τους όλα τα άλλα απλό άλλοθι.....
οπως και ναχει έκανες πολύ καλη αναρτηση...χαίρε

Ανώνυμος είπε...

Kαι ξέχασα να σου πω : ΠΟ΄λυ καλή η μουσική σου.

Όσο για την ανάρτηση σου... ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ !!! Τα λες χύμα και τσεκουράτα. Μιλάς για τα προσωπικά σου κοιτώντας μας αγέρωχα στα μάτια, χωρίς ψευτοντροπές.
Αγριόγατα σίγουρα, αλλά με ευαισθησίες.

Πέρασες πολλά, πληγωθηκες, μπορεί και να πλήγωσες, επιβίωσες σε μία ζούγκλα. Και έβγαλες 10 πανεπιστήμια της ζωής στη πορεία.

Για αυτόν σε πάω, μα ΠΟΛΥ σε πάω !! Είσαι γνήσια, είσαι αυτό που είσαι και μαγγιά σου, και σε όποιον αρέσει



Xristina @ Dear e-diary είπε...

Αυτό που είπες ότι τους ανθρώπους τους διαλέγουμε με άλλα κριτήρια και όχι για το εαν είναι στειτ, μπαί ή γκέι κρύβει μέσα του όλη την ουσία.

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ασωτος γιος
Δεν τον ηξερα τον Βεν απλά τον συναντούσα σε διάφορα μπλογκς, γράφει πολύ σταράτα ,νομιζω ότι όποιοι τον διάβασαν, αν δεν αναθεώρησαν σίγουρα προβληματίστηκαν..
Πάντα ετσι σκεφτόμουν, εσύ σαν παλιός φίλος θα το εχεις διαπιστώσει...
φιλιά πολλά άσωτε μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Nasia
Σε ευχαριστώ Νασια μου,όταν διάβασα την ανάρτηση του Βεν έστειλα μειλ αν μου επιτρέπει να βάλω λινκ σε ποστ μου,μου απάντησε ευγενικά ναι,την άλλη μέρα είδα ανάρτηση δική σου και της Κούλας σχετική και είπα,"οπα, που πας εσύ,να κάνεις τι;"
ότι έγραψα βγηκαν σαν ποταμάκι από μέσα μου.
καλημέρα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Hfaistiwnas
ΗΦ μου μέσα μας κατοικούν και η χαρά, και ο πόνος,Ο βεν ήταν το κλειδί να βγει ο πόνος.
Σε ευχαριστώ να προσέχεις τον εαυτό σου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ paliokoritso.
Σαν νέα αναγνώστρια μου θα καταλάβεις με τον καιρό, ότι οι αναρτήσεις μου δεν είναι μόνο χαχαχου και λαλαλα. Δεν διστάζω να τσαλακώσω την εικόνα μου μέσα από εδώ γιατί απλά δεν με νοιάζει τι θα σκεφτεί ο καθένας, είμαι αυτό που είμαι..
νασε καλά σε ευχαριστώ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Ben Provis
Εγω σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να βάλω λινκ, τα κορίτσια Κουλα και Νασια ίσως το έθιξαν ακομα καλύτερα, εγώ μπορεί να ξέφυγα..
Αυτόν τον άντρα εχω κοντά μου 30 χρονια, με αντέχει με ανέχεται με όλα τα στραβά μου.
Τον εαυτό μου τον είχα στο κόρνερ για πάρα πολλά χρονια, άρχισα να τον βλεπω τώρα με άλλο μάτι,βλέπεις έφυγαν και τα παιδιά και εχω χρόνο να ασχοληθώ πολύ μαζί του..
σε ευχαριστώ και για την αφιέρωση στο ποστ σου,απόκτησες μια ακομα αναγνώστρια και αν μου επιτρέπεις μια φίλη.
καλημερα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Kostas
Αλήθειες κριμένες μέσα μου που έσπρωχναν να βγουν διαβάζοντας τον Βεν,διέλυσα και την εικόνα μου μα το κάνω συχνά μέσα εδώ και διόλου με νοιάζει.
Να είσαι καλά Κωστα, σε ευχαριστώ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ gnostosagnostos
Πολύ σοφά τα λόγια του μακάρι να γινόντουσαν πράξη, σε ευχαριστώ γναγν μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ GiP
όπως τα λες δεν θα διαφωνήσω καθολου,και φυσικά παντού υπάρχει ο καλός και το καθίκι άνθρωπος, αυτό δεν είναι προνόμιο straight,gay,μαύρου άσπρου..
καλο βραδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ BLUEPRINTS
Τα είπα όπως μου βγηκαν Μπλου και όπως μου είναι!!
σε ευχαριστώ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ homemade
Στην εποχη μας Παναγή δεν είναι απαραίτητο να δίνεις αναφορά στο αυτονόητο,η εποχη της στάμπας αίμα στο σεντόνι πέρασε, πιστεύω ότι και ο άντρας και η γυναίκα πρέπει να έχει εμπειρίες διαφορετικά το κούτελο δεν θα είναι τόσο λείο.
καλό βράδυ σε ευχαριστώ

zoyzoy είπε...

Δυνατό το πόστ του Ben δυστυχώς έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία με αυστηρά κλισέ και είναι πολύ δύσκολα ν'ανοίξουν δρόμοι για "ελεύθερες και ανοιχτές οικογένειες"

Είμαι αντίθετη σε μονογονεικές οικογένειες που επιλέγουν να μεγαλώσουν για δικό τους κέφι ένα παιδί!Οχι πως είναι καλύτερα τα παιδιά που μεγαλώνουν με τους 2γονείς έχουμε ζωντανό το παράδειγμα αλλά όλοι επιζητούμε μια καλύτερη και σωστή οικογένεια.
Ομως πιστεύω τελικά κανείς δεν είναι τέλειος ούτε εμείς οι ίδιες που ζήσαμε κάποιες καταστάσεις δώσαμε στα παιδιά μας αυτά που θέλαμε να λάβουμε!
Οπότε θα θέμα έχει μεγάλο ιδεολογικό υπόβαθρο!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ GiP
Μπαίνοντας εδώ από παλιά εχεις καταλάβει από τι ύφασμα είμαι,δεν με ενδιαφέρει η μυξοπαρθενόπη που θα με κρίνει, ετσι έχουν τα παράγματα.
Και ναι σε αυτόν που θέλω πάντα ήμουν ξεκάθαρη και γιαυτο είμαι και είναι ακομα εδώ.
Σε ευχαριστώ για τη μουσική και για όλα όσα λες

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Dear e-diary
Είναι η πραγματικότητα.
Σε ευχαριστώ καλώς ηρθες!!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ zoyzoy
Σου μίλησα και πριν κάνω το ποστ,το θέμα οικογένεια έχει πολλές οπτικές γωνίες,τα παραδείγματα πολλά ,θα μείνω στην ουσία του ποστ του Βεν που αυτή δεν είναι άλλη από το... "να αυτος"

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αυτό που διάβασα είναι ΚΡΑΥΓΗ!
Το κρύψιμο και το "όλα ωραία και καλά" είναι εύκολα να το βγάλεις με τη μάσκα που φορά ο καθένας μας.
Ε, ναι λοιπόν ένα παιδί θέλει μόνο ΑΓΑΠΗ! Ολα τα άλλα είναι φιοριτούρες φρου-φρου και αρώματα με πατσουλί.
Και αναφέρομαι σε ένα θέμα που ακόμα δεν "ανέχεται" ο...πολιτισμός και η ηθική μας..την υιοθεσία και την ευκαιρία ένα παιδί να γίνει ευτυχισμένο!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη
Αντιγόνη μου όπως τα λες..
Κραυγή...κάπου κάπου ίσως να ανεβαίνω σε κάνα βουνό γιατί η θάλασσα μου την πνίγει...
καλημέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εκπληκτικη η αναρτηση σου οπως εσυ μονο ξερεις να κανεις.Δυστυχως σπανιζουν οι αληθινοι ανθρωποι στην εποχη μας που τα λενε ολα οπως ειναι!!!Μεινε οπως εισαι με τα πιστευω σου.
Ας αφηνουμε την πόρτα της ζωης ανοιχτη μονο στα χαμογελα.Καλη εβδομαδα να εχεις. Αργω μερικες φορες να περασω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους :)

ALEX ANDRA είπε...

Φούλη κάθε φορά που σε διαβάζω σκέφτομαι το ίδιο....Πόσο αληθινη είσαι γάτα μου ποσο σταράτη και πόσο "Μαγκας";Ωραία η αναρτηση σου για άλλη μια φορα

*χαμενοκορμι* είπε...

o ben provis egrapse gamato post! xarika pou se vrika rock cats

DaisyCrazy είπε...

αχ Φούλη μου αν κοίταγε καθένας τον εαυτό του και πως να τον βελτιώσει αντί να κοιτά τι κάνει ο άλλος ο κόσμος θα’ταν καλύτερος.

φιλάκια

υγ. το πρώτο μου σχόλιο χάθηκε για να δούμε αυτό...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οσες φορές εχω έρθει να σε διαβασω...Φούλη μου...το εχω πεί και νομίζω οτι καποια στιγμή στο έχω γραψει.....μου αρεσουν οι άνθρωποι που τα λενε σταράτα....σέβομαι την επιλογή του άλλου στο κρεβατι του... οπως θελω να σέβεται και εκεινος την δική μου....καθε γραμμή που διαβαζα...σε καταλαβαινα και πιο πολύ... σχεδον μοναχική και η δικη μου αρχή.... ομως ημουνα τυχερή που με βρήκε....καποιος που ειχε μεσα του την τρυφερότητα την αγαπη ..και μου την εμαθε ...ισως γι αυτό δεν μπορώ να δώ με αλλα ματια τον κόσμο...το ξερω οτι υπαρχουν ..εκει εξω... ολα αυτα που διαβασα σε σενα και στου Ben ...ειναι άλλο να το ζεις το προβλημα και αλλο να εισαι απ εξω.....μπορείς ομως να κρατας μια σταση ζωής...οτι (εσύ δεν εισαι καλητερος απο τον αλλον σαν οντότητα)...και δεν εννοώ εσένα Φουλη μου....τον καθένα μας εννοώ...
ήταν η αναρτηση σου γροθια στο στομάχι....που ποτε πότε την χρειαζόμαστε...να εισαι καλά κορίτσι μου..

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
Σκρουτζάκο μου είμαι απλά ο εαυτός μου,με τα καλά και τα κακά του,σε ευχαριστώ, μην απολογείσαι για το πότε θα έρθεις και αν,ένα χαμογελαστό πρόσωπο σαν το δικό σου πάντα φωτίζει αυτό το μπλογκ..
φιλιά πολλά

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ALEX ANDRA
Δεν εχω λόγο να κρυφτώ στο κάτω κάτω ας μην με κανουν πεθερά όσοι δεν τους αρέσω,σ'ευχαριστω Αλεξ μου..
καλό βράδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ *Ι-μπλογκερ*
Έγραψε όπως το λες,καλώς ήρθες μπλογκερ.

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ DaisyCrazy
Το σχόλιο το πήρε το πνεύμα το κακό
αν γινόταν αυτό που λες θα ήταν καλύτερος ο κόσμος μας..
Καλό βράδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα
Ρουλα μου η ζωη δεν είναι σαν τις διαφημίσεις που όλοι βλέποντάς τις ζηλεύουμε,μα τόση χαρά, τόση ευτυχία!!
Ποτέ δεν αισθάνθηκα καλύτερη απο κανένα,και ποτέ δεν προσπάθησα να αλλάξω τα θέλω και τα πιστεύω του άλλου,σέβομαι τον κάθε άνθρωπο με τις απόψεις του άσχετα αν συμφωνώ η όχι..
Έμαθα να μην κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλό μου,δεν εχω ανάγκη κανέναν,να με πει αγία η Παρθενόπη,σέβομαι και προσπαθω να μην πληγώνω τους δικούς μου ανθρώπους,αλλά λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη δεν νομιζω να το κάνω, άλλωστε με ξερουν πολύ καλά..
φιλιά καλό βράδυ, σε ευχαριστω

ria είπε...

πως έχασα εγώ αυτήν την ανάρτησή σου;

φούλη, πάντα οι σχέσεις είχαν τις ίδιες δυσκολίες. απλά τότε δε γίνονταν γνωστά τα προβλήματα γιατί και οι συνθήκες της ζωής δεν το επέτρεπαν.

οι ανθρώπινες σχέσεις, πάντα ίδιες ήταν, πάντα ιθιες θα είναι. εν ολίγοις, εξαιρετικά δύσκολες.

όσον αφορά το άρθρο του φίλου σου, ίσως σήμερα, τα προβλήματα των γκέι ζευγαριών είναι πολύ λιγότερα. για να σκεφτεί, πενήντα χρόνια πριν, θα έβγαινε δημόσια να κκφράσει τα ίδια παράπονα; ή αν ζούσε στην αίγυπτο θα έκανε το ίδιο;;;;;;;;;;;;;;

b|a|s|n\i/a είπε...

μπροστά σε όλο αυτό τον καταιγισμό συναισθημάτων μένεις άφωνος. και απλά χαμογελάς. τι περισσότερο να πει κανείς;
αν γίνουμε όλοι άνθρωποι αληθινοί πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας.
μα πάντα θα το παλεύουμε. αυτό το αύριο το καλύτερο.
να είσαι πάντα καλά φούλη μου. πάντα εσύ και έτσι.
φιλιά πολλά! καλό και καλύτερο μήνα!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ria
Πάντα ήταν και πάντα θα είναι Ρια μου οι σχέσεις των ανθρώπων πολύπλοκες,όσο για την εποχη φυσικά και άλλαξαν πολλά από τότε,μα για κάτι καλύτερο δεν παλεύουμε όλοι!
καλό βράδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ b|a|s|n\i/a
Βασίλη μου αν έλειπε η υποκρισία και η έπαρση θα ήταν καλύτερος ο κόσμος,μάθαμε να παλεύουμε για το καλύτερο,το αληθινό ,το αξιοπρεπές,άσχετα που τώρα μας γυρίζουν σε εποχές που ούτε καν γνωρίσαμε,και πάλι με αλληλεγγύη θα προχωρήσουμε και σε αυτό το "στενό" δρομάκι..
Σε ευχαριστώ πολύ

AHEAD OF THE PACK είπε...

Φούλη μου ΑΠΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ...και δεν φωνάζω με τα κεφαλαία...Ζητωκραυγάζω...απο την χαρά μου,για εσένα,για τον τρόπο σκέψης σου...για την Ανθρωπιά σου...για όλα τα ΕΙΝΑΙ σου...
Με αληθινή ΑΓΑΠΗ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Και ναι "Μου έφτιαξες την μέρα"
Σε ευχαριστώ...Λένα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ AHEAD OF THE PACK
Κοριτσάκι μου εγώ σε ευχαριστώ,με ξέρεις και ξέρεις ότι πετάω το περιτύλιγμα, και δεν με νοιάζει να "ξεγυμνωθώ" όταν νιώσω άβολα...
φιλιά πολλά