Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο γάμος σχόλασε,και !!



Χθες το απογευματάκι είχα την χαρά να παρευρεθώ σε ένα γάμο,μικτός γάμος, ένας από αυτούς που εδώ στο νησί είναι συχνό φαινόμενο.
Ο γαμπρός καθολικός, η νύφη ορθόδοξη, ετσι έπρεπε να γίνουν δυο τελετές, σε καθολική και ορθόδοξη εκκλησία.
Οι τελείες ήταν υπέροχες όπως συμβαίνει πάντα τέτοιες στιγμές,η νύφη κούκλα και το κάλεσμα  φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο, διώχνοντας μακριά για λίγο τα τόσα προβλήματα των ημερών ..



Είδα κόσμο που είχα να συναντήσω χρονια,θες ότι δεν συμπίπτουν οι ώρες , οι δρόμοι,τα ενδιαφέροντά μας, χαθήκαμε με πολλούς, βρεθήκαμε με άλλους ..
Είδα βλέμματα όλων των κατηγοριών, ξέρεις τώρα τι γινετε σε τέτοιες εκδηλώσεις,βλέμματα χαράς, ξινίλας, θαυμασμού,αδιαφορίας,ζήλιας,κακίας,χαμόγελα απο καρδιάς, χαμόγελα μασημένα..
Υποκρισία ντυμένη με  τουαλέτα, κουστούμι ,και εγώ βαρέθηκα, κουράστηκα να χαμογελάω στην κάθε λογής άνοστη  ατάκα ,περιμενα πως και πως να λήξει  ο γάμος.
Η ουσία είναι οτι ανυπομονούσα να τρέξω σπίτι μου, να πετάξω από πάνω μου την τουαλέτα και τις 10ποντες γόβες, να βάλω το άνετο μπλουζοσορτασκι μου,να πιάσω πρόχειρα τα μαλλιά με το κλαμερ και να κάτσω μπροστά στο λαπ τοπ μου..
Η παρέα μου διασκέδαζε ακούγοντας μουσική και σχολιάζοντας στο τσατ του ιντερνετικου ραδίου,και εγω σαν ναρκομανής ήθελα να τρέξω εκεί μαζί τους ..


 

Κέρδισε όμως η άλλη μέσα μου που απελπισμένα μου φώναζε " θέλω να βγω δεν θα σου στοιχίσω πολύ, ένα ταβερνάκι, απλά λιτά με όμορφη ζεστή παρέα".
Έτσι είπα να αποχωριστώ τους διαδικτυακούς φίλους μου και να περάσω ενα βραδάκι παρέα με αυτήν που άλλοτε με ξεσηκώνει,με ταρακουνάει, μου τα χώνει κάνοντάς με να δακρύζω ,με προβληματίζει....
Και ναι με προβλημάτισε....



Η σκέψη μου τσάκωσε τον εαυτό μου, να μπαίνει από την κλειδαρότρυπα στο σπίτι του, της (απέναντι), μας είδα, άνθρωποι μόνοι πάνω σε ένα pc να διασκεδάζουμε ακούγοντας τραγούδια και σχολιάζοντας ότι και όπως ήθελε ο καθένας...
Αυτό που με προβλημάτισε είναι η μοναξιά που υπάρχει γύρω μας, και η δίψα για επικοινωνία,θες το ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα,τα διαφορετικά ενδιαφέροντα του ζευγαριού στην προκειμένη η μπαλα,η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο!!
Η ουσία είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι(φυλακισμένοι),αναγκαστικά λόγω έλλειψης χρημάτων σε ένα σπίτι που η απασχόλησή τους είναι μόνο το net..




Αναρωτιέμαι, γιατί να μην μιλάω στον γείτονα, να πω μια καλημέρα, ενώ μέσα από το net πίσω από ένα ψεύτικο avatar να βγάζω τον πραγματικό εαυτό μου, η τον πλασματικό (υπάρχουν και αυτοί,)και καλά εγώ, πες έζησα κάπως, (οικογένεια παιδιά)....
Όμως χιλιάδες νέα παιδιά περνούν ώρες ατελείωτες πίσω από μια ψυχρή οθόνη ενός pc επικοινωνούν είτε από msn chat face book ...γιατί;
Ξέρω εθισμός, δεν μου αρέσει αλλά ναι το λέω είμαι εθισμένη, και το παράδειγμα στον εαυτό μου είναι ότι πηγαίνοντας για την επέμβαση 2 ημερών υπόθεση δεν ήθελα να αποχωριστώ το lap top μου...
Ότι δεν ανησύχησα αν θα πάνε όλα καλά με την εγχείρηση,ενώ ο προβληματισμός μου ήταν αν θα πιάνει σήμα καμπάνα,η μπανάνα, το ασύρματο φλασάκι...
Βρε που πάμε!! που πάμε..




Δεν ξέρω αν αυτού του είδους η επικοινωνία,μας οδηγεί σε μια παράξενη απομόνωση.
Η ανθρώπινη επαφή νομίζω είναι πιο σημαντική ώστε να μην γινόμαστε φυγάδες και αδιάφοροι στα καθημερινά προβλήματα και θέλω μας.
Ωραία η εξέλιξη,αλλά ο άνθρωπος;; η ζωή είναι εκεί έξω, το ότι κάποτε το παρακάναμε δεν πάει να πει ότι τώρα πρέπει να λουφάξουμε στο καβούκι μας.
Το οτι μας ευνουχίζουν κάθε μέρα, στερώντας τα όνειρα και κόβοντας τα φτερά από την νεολαία μας δεν πάει να πει οτι πρέπει να πέσουμε αμαχητί,και πόσο ακομα θα έχουμε και ιντερνετ; μου λέτε;


32 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Γεια σου γατάρα μου!
Από την αρχή μέχρι την τελευταία παράγραφο ήταν σαν να άκουγα την σταράτη φωνή σου!
Δεν ξέρεις.. μπορεί να είναι μαγικό που γνωρίζεις κάποιους!
Οχι δεν θα σου πω τα χιλιοειπωμένα!
Μόνο ένα φιλί από λιμάνι..σε λιμάνι!

mahler76 είπε...

καλό είναι να συνδυάζονται και τα 2 Γατάρα μου. Η φυσική επαφή με τους ανθρώπους είναι απαραίτητη, τι κάνεις όμως όταν ανάμεσα σε αυτούς δεν υπάρχουν κάποιοι με κοινά ενδιαφέροντα, σκέψεις απόψεις; αναγκαστικά θα στραφείς στον ιντερνετικό κόσμο που μπορεί να σε φέρει σε επαφή με ανθρώπους που οι αποστάσεις θα απαγόρευαν την όποια επαφή. Απλά το νετ χρειάζεται και μέτρο όπως όλα άλλωστε τα πράγματα. Καλή σου μέρα κούκλα :)

paliokoritso.... είπε...

Όλα πιά γίνονται διαδυκτιακά και έχουν χάσει την ουσία τους!
Συμφωνώ σε όλα Φούλη μου.
Φιλιά :)

Kostas είπε...

Μόλις κάθισα...σε διάβασα...το κλείνω ...φεύγω....η ζωή είναι αλλού!!!
καλό απόγευμα καπετάνισσα !!!!

Nasia είπε...

για πού το'βαλες εσύ ,που η ζωή είναι αλλού ; να το κλείσω και εγώ ,να πάω στη ζωή ;
φιλάκια Φούλη μου,πάω εδώ απέναντι !
έχει μια ζωήηηηηηηηηηηηηηηηη !!!!!!
άλλο να στο λέω ,άλλο να το βλέπεις χιχιχιχιχιχι

ασωτος γιος είπε...

κοιτα το ιντερνετ μπορει να ειναι παραδεισος μπορει και κόλαση, το ξέρεις, εχει το βασικο προνομιο να σε βρει καποιος εύκολα, να επικοινωνεις ευκολα και ολα αυτά, μπορει και να χαθεις μεσα του όμως.
θα συμφωνήσω με την γιαγιά, ηταν σα να σ έβλεπα
που θα παει θα ρθω μια μερα στο νησι σου
ειν απωθημένο

ria είπε...

σούπερ γιαγιά, η ζωή είναι για τα πάντα αλλά με μέτρο.

απλά μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

φιλιά στο ζουζουνάκι σου!

Ανώνυμος είπε...

πάλι παράπονιέσαι...έλα δω και πές το μου όμως και θα σε πάω για παγωτό......στα νετ καφέ...χαχαχαα

φούλη όλα εμείς δεν τα κανονίζουμε....μας βολέψανε τα νετ...έτσι είναι....

όπως και ναχει εγω χθες μπήκα σε μια εκπομπή μαγικη αυλή με ροκ τραγούδια και εσύ έλειπες...χοχοχο....

να σαι καλά δεκάποντο και συ στο γάμο.....τον πολυέλαιο θα έπιανες..χαχααα

zoyzoy είπε...

Α..εγώ έχω αποτοξινωθεί νομίζω.Τον ανοίγω μόνο ένα 2ωρο άντε 3ωρο σαν φάρμακο ένα πράμα ίσα να να κάνω τσαααα και να βγώ.
Ασε που δε μ'αφήνουν και οι δουλειές να ξεχαστώ!!

Τουλάχιστον καταλαβαίνεις τι χάνεις και αυτό είναι ένα θετικό!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Έτσι είναι όπως τα λες! Πως καταντούν έτσι οι άνθρωποι που είναι φύσει κοινωνικά όντα..

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Δύο θρησκευτικοί (χριστιανικοί!) γάμοι, γιατί;
Αφού και τα δύο δόγματα αναγνωρίζουν αμοιβαία την εγκυρότητα, δεν υπάρχει πια λόγος...
Φαντάζομαι τί θα γίνει με τα παιδιά σε λίγα χρόνια στο μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο...
Ξενούδης

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη
Αντιγόνη μου είναι όμορφο όπως λες και χαίρομαι που έτυχε να γνωρίσω καλούς και αυθεντικούς ανθρώπους,βλέπεις και εσύ όπως και όλοι μας ότι υπάρχουν και σκατά μέσα εδώ που δεν αξιζει ούτε να τα κουκουλώσεις με χώμα μην τα πατήσει κάνας άλλος, απλά τα αφήνεις εκτεθειμένα να τα ξεράνει ο χρόνος...
την καλημέρα μου και τα 1001 δικα σου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ mahler76
Παντού τα πάντα μαλερακο,το μέτρο προσπαθω να το εχω, διασκεδάζω ακούγοντας τα ράδια που εχω επιλέξει γιατί κατά τα άλλα βλέπω πως πολλοί διασκεδάζουν να ασχολούνται με παπαριές και ξακατινιάσματα,εχω την χαρά να γνωρίζω ανθρώπους αυθεντικούς μέσα από εδώ ,τους εχω κοιτάξει στα ματια όπως και αυτοί και δεν εχω να κρύψω τίποτα,όσοι αλλοι με γνωρίζουν και μόνο από τα γραφόμενα μου πιστεύω ξερουν τι σκατά είμαι και αυτοί μου φτάνουν.
καλημέρα γατονι μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ paliokoritso...
Δεν με ενδιαφέρουν τα "όλα" παλιοκόριτσο,εμένα με ενδιαφέρει να περνάω ευχάριστα τις ώρες που εχω επιλέξει να κάθομαι στο λαπ τοπ μου,πολύ βαβούρα, πολύ σκατίλα και δεν θα πάρω.
Την καλημέρα μου εκεί στο όμορφο νησί σου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Kostas
Μια κουβεντα είπα εσύ να τρέξεις!!προσεξε δρακουλη γιατί δεν σε βλεπω καλά.
και που θα πας για να έχουμε καλό ρώτημα;
Νασια ανέλαβε, εγώ δεν ξέρω τίποτα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Nasia
Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου,μισό να έρθω και εγώ...
Καλημερα κοριτσαρα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ασωτος γιος
Ξέρεις καλά άσωτε μου όπως και όσοι με διαβαζουν τόσα χρονια ποια είμαι και πως, δεν είμαι κάνα μωρό,άλλοι ψάχνουν να μάθουν.
όποτε θες, εδώ θα είναι το νησί

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ria
Ο προβληματισμός δεν αφορά αποκλειστικά εμένα, μιλάω γενικά και έφερα ένα δικό μου παράδειγμα,το μέτρο το εχω πάντα μαζί μου χαχα και ας ακούγετε λίγο κάπως αυτό..
Το μωρό μας απλά θεά τα φιλιά μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ homemade
Οχι βρε Παναγη δεν παραπονιέμαι μια σκέψη μου εξέφρασα,δεν τρώω παγωτά καρδιά μου πρέπει να διατηρούμε και ένα κορμί.
Αφου ξέρεις οι 10ποντες είναι το ψώνιο μου
φιλιά καλημέρας

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ zoyzoy
Είναι μια ευκαιρία να αποτοξινωθείς,δουλειές με φούντες, πως σε καταλαβαίνω!!
Το θέμα είναι ότι έχουμε χάσει πολλά και αυτό μας έχει μείνει με λίγο κόστος

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Hfaistiwnas
ΗΦ μου η αφραγκία,η ανέχεια η κατήφεια που μας έχουν φορέσει θα κάνει πολλά ακομα..
καλημερα

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Δεν εχω ιδέα για το τι και γιατί,ετσι τα θυμάμαι απ όταν ήρθα εδώ στο νησί,όσο για το μάθημα των θρησκευτικών, αυτό που έζησα στα μαθητικά μου χρονια ήταν ότι οι καθολικοί που δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν θρησκευτικά απλά έβγαιναν από την τάξη.
καλημέρα

KANTHAR0S είπε...

Ναι, μας οδηγεί σε απομόνωση. Και για αυτό θέλει μέτρο. Έχω δυο φίλους που αν το high tech κινητό τους τελειώσει από μπαταρία είναι στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Κι αν δεν πάνε κάπου, π.χ. διακοπές, χωρίς laptop είναι ικανοί να αυτοκτονήσουν για δεύτερη φορά.

Thalassenia είπε...

Και ναι και όχι κούκλα μου.
Υπάρχει η αρρωστημένη κατάσταση δεν λέω, υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γνωρίσεις αξιόλογους ανθρώπους που δεν θα μπορούσες αλλιώς ή "να συνομιλήσεις χωρίς να μιλήσεις" αν δεν σου κάνει κέφι.
Όταν γίνεται καλή χρήση είναι πολύ όμορφο.
Δεν νομίζω ότι η κατάχρηση του net οφείλεται στην έλειψη χρημάτων.

Άκουγα πέρυσι δύο δεκάχρονα στην παραλία να συζητούν για τις διακοπές τους. Ήθελαν εκεί που θα πάνε να έχει μεταξύ άλλων internet.

Kate'sCakeBox είπε...

Φουλάκι μου γλυκό όπως πάντα υπέροχη η ανάρτησή σου-τα λες πάντα έξω απ'τα δόντια-ο προβληματισμος όλων μας είναι το αχανές διαδίκτυο..για το facebbok έχω στραβώσει που μπαίνουν τα παιδιά μου,δεν γκρινιάζω όμως μη φανώ οπισθοδρομική..το θέμα είναι να βγαίνουμε έξω,μια βόλτα,ένα καφέ με φίλες που είναι ψυχοθεραπεία και να μην αναλωνόμαστε τόσο στα laptop μας...χάνουμε στιγμές ζωής!!φιλάκια άπειρα!

Unknown είπε...

Η επαφή με τους ανθρώπους είναι απαραίτητη..δικιο εχεις σε ολα μα και εδω ισχυει το παν μετρον αριστον. Οσο για την ιντερνετικη παρεα εμεις εχουμε γνωριστει και βγαινουμε εξω με πολλα παιδια..Keep Rocking..

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ KANTHAR0S
Νομίζω αυτό με το τηλέφωνο το έχουν πολλοί,όσο για διακοπές με το λαπ τοπ σσσσσσσσσ, το εχω κάνει και εγώ..
φιλιά καλό βράδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Thalassenia
Ναι θαλασσενια μου η αλήθεια είναι ότι εχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους και δεν μετανιώνω για αυτό γιατί άνετα τους θεωρώ φίλους μου,απλά βλέπω τα νέα παιδιά και θλίβομαι, όλη μέρα χωμένα η στο φβ από το τηλέφωνο η στο πσ ...

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ Kate'sCakeBox
Σε ευχαριστώ γλυκιά μου,οσο για το φβ μου γκρίνιαζαν οι κόρες οτι δεν είναι για μένα μεχρι που μόνη της μου έφτιαξε λογαριασμό η μεγάλη ..
καλό βράδυ

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ An gi
Αυτό είναι το καλύτερο ,και εγώ εχω γνωρίσει πολλά αξιόλογα άτομα απο τα μπλογκς και άλλα ράδια.
Παν μέτρον άριστον όπως λες!!
φιλιά

ElenaG είπε...

όλα με μέτρο γαταρα μου όλα...η αλήθεια όμως είναι πως το χάσαμε λίγο...το μέτρο ντε!
φιλώ σε ένα όμορφο Σ/K να έχεις!

ΦΟΥΛΗ είπε...

@ ElenaG
Οχι Έλενα μου δεν νομιζω ότι το χάσαμε...
φιλιά καλησπέρας