Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Νεκρό δελφίνι στον Γαλησσά
Νεκρό δελφίνι ξέβρασε το κύμα στην παραλία του Γαλησσά στη Σύρο ,την Τρίτη 21 Ιανουαρίου με τους κατοίκους του χωριού να μένουν έκπληκτοι, συγκλονισμένοι και προβληματισμένοι.
Το θαλάσσιο ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε τραύματα από τα οποία προκύπτει πως κατά πάσα πιθανότητα μπλέχτηκε σε δίχτυα.
Πρόκειται για δελφίνι Ρινοδέλφινο ολικού μήκους 1.90 μ το οποίο εντόπισαν περαστικοί,ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.
Το συγκεκριμένο είδος δελφινιού προτιμά τις ακτές και γι αυτό είναι το πιο γνωστό στον άνθρωποΠολύ σπάνια θα το συναντήσουμε στα ανοιχτά ή στα πολύ βαθιά νερά. Τους αρέσει να ακολουθούν τα πλοία στα ταξίδια τους και κολυμπούν πολύ γρήγορα και μπορούν να ξεπεράσουν με ευκολία τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.
Το είδος αυτό απαντάται σε όλες τις Μεσογειακές ακτές. Σε ορισμένες περιοχές μπορούν να σχηματιστούν κοπάδια με περισσότερα από 100 ζώα. Τρέφεται με ψάρια που σχηματίζουν κοπάδια , όπως σαρδέλες, σκουμπριά, ρέγκες και κυνηγά κατά ομάδες.
Αποκτά βάρος μέχρι 400 κιλά και έχει μήκος από 1,80 έως 4 μέτρα.Το χρώμα της κοιλιάς του ρινοδέλφινου ποικίλλει από ανοικτό γκρίζο έως άσπρο ή ροζ-άσπρο, η πλάτη του είναι γκριζόμαυρη και τα πλευρά του σχεδόν ομοιόμορφα γκρίζα. Το ραχιαίο του πτερύγιο είναι τριγωνικό και μυτερό στην άκρη, εκτεινόμενο σαφώς προς τα πίσω.
Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρέθηκε το δελφίνι, συλλέγοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό το οποίο απέστειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το δελφίνι θάφτηκε σε ειδικό χώρο στην Ποσειδωνία.
*Οι φώτο είναι απο τον ιδιοκτήτη καφέ bar (Αργώ cafe) που ήταν απο τους πρώτους μάρτυρες που ειδοποίησαν τις αρχές για το συμβάν.


11 σχόλια:

mahler76 είπε...

Καημένο δελφινάκι :(

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο και θλιβερό θέαμα !! Με την νευκαιρία, που ξαναγύρισα στη γωνιά σου, τα καλύτερα σου εύχομαι ροκαγριόγατα !!

ασωτος γιος είπε...

τι κρίμα.

zoyzoy είπε...

Ελα ρε είδηση δεν πήρα!!
Τόσα χρόνια έχω οργώσει τον Γαλησσά ένα ζωντανό δεν εχω δει ποτέ :))

ria είπε...

κρίμα...
τόσο όμορφο, τόσο έξυπνο, τόσο φιλικό και εμείς κάνουμε τα πάντα για να τα εξαφανίσουμε.

serenata είπε...

:(((((((

serenata είπε...

:((((

Thalassenia είπε...

Πολύ λυπηρό θέαμα.

Hfaistiwnas είπε...


Κρίμα.. Αλήθεια..

sissy είπε...

ax ti krima to kahmeno

Ανώνυμος είπε...

κρίμα.....

εδώ είμαστε πάλι να σαι καλά ..τα λέμε