Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Βρίζω την άρρωστη καρδιά"

Επανήλθα τρεμάμενη και αρκετά συγχυσμένη,ο λόγος το παρακάτω περιστατικό.
Πίστευα ότι αυτά γίνονταν μόνο στο Ελλαδισταν που ο κάθε κακογαμημένος μπατζάκλαρος χωριανός και οχι μόνο, κακομεταχειρίζεται  το ζώο που εχει για ασήμαντους λόγους, η αφου δεν έχει κάτι παραπάνω να του προσφέρει,πολλές φορές βασανίζοντας βάναυσα, ετοιμοθάνατο η και νεκρό πετώντας το σε κάδο των σκουπιδιών....
Ποσα ματια και αφτιά να έχουν οι φιλόζωοι της κάθε περιοχής που οικειοθελώς και απο το δικό τους κορβανά τρέχουν να σώσουν σοκαρίστηκες καταστάσεις ...
Το κράτος μας ανύπαρκτο να επέμβει τιμωρώντας παραδειγματικά τις περισσότερες, να μην πω σχεδον όλες τις φορές....


Συνέβη στο Τσάρλεστον,ενα σκυλί βρέθηκε στο κατώφλι ενός καλού Σαμαρείτη με μονωτική ταινία σφιχτά τυλιγμένο γύρω από το ρύγχος της, η τοπική κοινωνία  χρειάζεται βοήθεια για να βρει το άτομο με την αποτρόπαια πράξη καθώς ο σκύλος είναι σε κρίσιμη κατάσταση..  
Η ταινία ήταν τόσο σφιχτά γύρω από το ρύγχος με αποτέλεσμα να πιαστεί   η γλώσσα ανάμεσα στα δόντια της, σταματώντας τη ροή του αίματος .






Διευθυντής της κτηνιατρικής φροντίδας,πιστεύει ότι η ταινία ήταν ετσι για τουλαχιστον 36-48 ώρες,το ζώο έζησε τρομερούς πόνους και  η κατάστασή της είναι κρίσιμη.
 "Αυτή είναι η πιο κακόβουλη περίπτωση  κακοποίησης ζώου που έχω δει ποτέ σε ολόκληρη την καριέρα μου" " Είπε, επίσης, ότι «Ένα μεγάλο μέρος της γλώσσας της μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά εάν ο ιστός πεθάνει από την έλλειψη  ροής του αίματος. Αυτή μπορεί να παραμορφωθεί σοβαρά, ή η μεγάλη ποσότητα των νεκρών ιστών μπορεί να προκαλέσει απειλητικές  επιπλοκές για τη ζωή του ζώου."

Το  Τσάρλεστον Animal Society προσφέρει ένα $ 1.000 αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη των υπευθύνων. Αν καταδικαστεί για κακομεταχείριση ενός ζώου, ο ένοχος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.





5 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

μπορω να γινω πολυ κακος οταν δω να κακομεταχειριζονται ζωα
και εχω γινει στο κεντρο της αθηνας μ ενα μαλακα που τραβαγε το σκυλακι του με το ζορι και κεινι εκλαιγε
σε καταλαβαινω
και να γραφεις πιο συχνα

mahler76 είπε...

Απίστευτη φρίκη...

marimar είπε...

Ακόμη χειρότερα νιώθω διαβάζοντας τις επιπλοκές...... Υπάρχουν τέρατα που ζουν μεταξύ μας..... Απίστευτο.........
Καλημέρα Φούλη μου. Με ταρακούνησες ....

Thalassenia είπε...

Είναι απίστευτο πόση κακία και μπορεί να κρύβει ένας ανεγκέφαλος και να φέρεται έτσι σε ανυπεράσπιστο ζωντανό. Τραγική βαναυσότητα.

Τι να πεις

Unknown είπε...


thank you

سعودي اوتو